Det er spændende, hvordan vi teknologisk set formår mere og mere. Engang tog det 3 år at rejse jorden rundt. Den franske forfatter Jules Verne forestillede sig at gøre det på 80 dage. I 1992 blev den nuværende rekord sat med 33 timer. Og lige nu bliver der arbejdet hen imod at kunne rejse hvor som helst på under en time.

Noget der for mig er mindst ligeså ekstraordinært er kirken. Meget få steder finder du et fællesskab, der rummer så mange forskellige aldersgrupper, sociale grupper, interesser og etniciteter, som i kirken. Alkoholikeren og direktøren sidder ved siden af hinanden, pensionisten og flygtningen, den enlige og familierne. Nok taler Bibelen om, at engang skal ulven og lammet gå sammen, men det er faktisk det, som fællesskabet allerede er i stand til nu.
Fem af jer vil være nok til at jage 100 fjender på flugt – og 100 af jer nok til 10.000.
3. Mosebog 26,8

Fællesskabet kan ikke bæres af individualitet, og derfor er fællesskabet under pres i disse år. Dette er grunden til, at mange mennesker i dag er ensomme. DR har lavet en udsendelse, som hedder “mandefald”, fordi især mænd i almindelighed ikke er gode til at leve alene. Det er blevet så vigtigt, at “jeg” får opfyldt mine behov. Endda så vigtigt, at “jeg” ikke kan være med til at opfylde andres behov. Kirken har traditionelt tænkt anderledes: Siden den første kirke har vi været socialt aktive og har hjulpet de mennesker, som ingen andre ville hjælpe. Det betyder ikke, at vi er en samling af mennesker, der har ekstra meget overskud. Men det betyder, at vi tilsidesætter noget af vores eget for at kunne være noget for andre.

I et fællesskab er der en tid til at blive båret og en tid til at bære. Ligesom i ægteskaber og venskaber kan vi ikke altid være den, der bliver båret. Vi bliver også nødt til at bære. Hvis du tager et kig ind i kirken, kan du se, at der er mange, som bærer med. Nogle bærer, og andre bliver båret. Som kirke må vi stå sammen og bære med, hvor vi er i stand til det. Vi skal ikke jage fjender på flugt,
men vi skal udvide Guds rige i Lemvig.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.