gør det nu bare

Det sker et par hundrede gange i løbet af ugen herhjemme, at jeg beder en af børnene om at gøre noget, og standard-svaret er: ”Hvorfor far?” Alt efter situationen vil jeg svare meget forskelligt, men dette svar er ét af dem: “Gør det nu bare for mig! Ingen anden årsag end at du anerkender mig, at jeg er din far, at jeg elsker dig, at jeg sørger for dig, at jeg altid er der for dig. Du behøver ingen anden årsag.” Sjældent vil jeg referere til lommepengene eller maden på bordet.

I Haggajs Bog kapitel 1, vers 2-8 læser du, hvordan Gud beder sit folk om at bygge det tempel færdigt, som de aldrig blev færdige med. Gud siger: ”Gør det nu bare! Jeg har gjort det hele parat for jer. Så kan vi nyde det sammen, og jeg vil velsigne jer!” 

Bemærk at Gud beder sit folk om at gå op i bjergene og fælde de træer, som de ikke selv har plantet eller vandet. Det er Gud, der har sørget for det hele. I de 60-80 år, hvor de har været i fangenskab, har Gud plejet hvert eneste træ. Nu skal de blot hente dem.

Som børn vil vi gerne være helt sikre på, at der er en god grund til at gøre noget så kedeligt, som dét, vores forældre beder os om! Hvad, om vi fokuserede mere på at gøre vores Fars vilje, end at forstå den? Hvad, om vi kom over os selv og indså, at han ved, hvad der tæller?

Nogle gange må vi blot tage et skridt ud i dét, der er ukendt for os – men kendt for Gud.