stå sammen

Kirke alle dage, ikke kun søndag formiddag!

Ved du at Lemvig Kristne Center, er en kirke med vokseværk og masser af liv? Et sted hvor der er plads til dig, din nabo, din kollega og den som ingen kender.

Kort efter Nathalie og jeg flyttede til Lemvig, husker jeg at der var en kort samtale om at sætte gudstjeneste-frekvensen ned til hver anden søndag. Det var der heldigvis ingen der ønskede, og godt det samme, det ville havde været den nye standard.

Men hvilken slags kirke er vi så? Hvad er standarden?
Er vi en gavmild kirke, jo det er vi, når du er gavmild.
Er vi en kirke der inviterer mennesker til gudstjeneste, helt bestemt hvis du gør det.
Er vi en kirke der hjælper dem som ingen andre hjælper, ja, alle dem du hjælper.
Kirke handler nemlig ikke om at pleje en dårlig samvittighed om søndagene, det er godt at være en del af et kristent fællesskab. Men vi er ikke bare kaldet til at klappe hinanden på ryggen, men til at hjælpe mennesker omkring os.

Nathalie og jeg har gang i mange projekter, men det er ikke der hvor kirkens engagement standser. I starten af året begyndte vi at livestreame gudstjenesterne fast, hvorfor? Fordi Alexander spurgte om vi var en kirke der livestreamede. Svaret var simpelt, det er vi når vi har udstyret. Hvorefter han fandt udstyret. Og disse historier er der mange eksempler på i kirken. Vi er det vi er, fordi mennesker har spurgt sig selv om hvilken slags kirke vi er!

Torsdag den 10. okt. har vi menighedsmøde, her vil vi sætte fokus på hvor vi er på vej hen, og hvordan vi når det næste stykke. Vi vil fejre de mange der gør så meget.