Når du går igennem en storm, hold dit hoved højt, og være ikke bange for mørket. Fortsæt, fortsæt, med håb i hjertet og du vil aldrig gå alene.

Sådan lyder en af de mest populære lovsange, som synges af tusinder på Anfield stadium hver uge, det er Liverpool FC supporternes sang – men også en del af musicalen “Carousel” – i musicalen er det en opmuntring til Julie efter hendes mand døde som en ulykkelig udgang af et røveri. En opmuntring midt i at være alene.

Uanset omstændigheder kan vi nemt føle at vi står alene, når vi mister dem der er kære for os, når sygdom sætter begrænsninger for vores formående, når børn flytter hjemmefra. Der er så meget der kan slå benen væk under os. Og her tilbyder denne sang os håb og retning. 

Hold hovedet højt, være ikke bange, du kommer ikke til at gå alene. Vi må både gribe fællesskabet vi er en del af og forventer at det fællesskab griber os. Det kan du finde både om søndagen og i løbet af ugen i forskellige grupper der mødes, både i kirken og i hjemmene.

Men den som tror Gud, har endnu et sted at søge håbet. Han går med dig, omslutte dig og beskytte dig. Han er den som aldrig sover eller svigter, men du må holde dig nær ved ham og stole på ham.

Skal jeg end vandre gennem dødsskyggens dal, har jeg dog intet at frygte, for du(red. Gud) går ved min side, din kæp og din stav beskytter mig. 

Salme 23,4

Kærlig hilsen
Peter Haldimann Nielsen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.